Budgettips voor gezond eten

Budgettips voor gezond eten

Het is bekend dat gezonde producten soms duurder kunnen zijn dan ongezonde producten. Het kan daarom voor sommige mensen best lastig zijn om gezonde keuzes in de supermarkt te maken, omdat dit soms wel wat duurder kan zijn dan ongezond eten. In deze blog geef ik je budgettips voor gezond eten!

Budgettips voor gezond eten: let wekelijks op de aanbiedingen

Je kunt veel geld besparen met het letten op de aanbiedingen. Er zullen veel mensen zijn die dat al doen, maar als je het nog niet doet: ga er eens op letten! Blader aan het begin van de week eens de folders door en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje. Producten zoals groente en fruit zijn elke week wel ergens in de aanbieding, dus profiteer daarvan. Ook kun je dingen die je toch wel gebruikt alvast inslaan als ze in de aanbieding zijn. Dit kan vaak echt een hoop geld schelen. Budgettips voor gezond eten: ga eens naar de markt Producten als groente en fruit kun je vaak veel goedkoper halen op de markt dan in de supermarkt. Zeker als je aan het einde van de dag gaat, dan is het vaak nog goedkoper. Op die manier kun je aardig wat gezonde producten inslaan voor leuke prijzen. Wanneer je veel fruit koopt, kun je dit ook invriezen.

 

Budgettips voor gezond eten: maak een eetplanning en een boodschappenlijstje

Het is soms best lastig om al het eten wat je koopt op te maken. Het komt zo vaak voor dat er nog restjes zijn en soms blijft dat dan liggen en wordt het uiteindelijk weggegooid. Dat is natuurlijk zonde! Door een eetplanning te maken kun je het zo plannen dat als je op de ene dag bepaalde groente gebruikt, je de restjes daarvan op een andere dag voor een ander gerecht kan gebruiken. Zo verspil je geen eten en bespaar je dus geld! Maak aan de hand van je eetplanning (en aanbiedingen) een boodschappenlijstje en schrijf op welke producten je nodig hebt voor de gerechten. Check ook welke andere producten je nog nodig hebt en schrijf dit op. Dit voorkomt dat je straks in de winkel staat en allerlei dingen meeneemt die je eigenlijk niet nodig hebt, en het voorkomt dat je dingen vergeet waardoor je weer vaker naar de supermarkt moet (zie volgende tip).

 

Budgettips voor gezond eten: doe één of twee keer in de week boodschappen

Met een duidelijke eetplanning en een boodschappenlijstje is het mogelijk om één of maximaal twee keer in de week boodschappen te doen. Je weet precies wat je nodig hebt en haalt gewoon wat er op je lijstje staat. In principe heb je dan alles in huis wat je nodig hebt, en hoef je niet vaker naar de winkel. Hoe vaker je naar de winkel gaat, hoe meer je wordt blootgesteld aan verleiding en hoe vaker er toch dingen in je mandje gaan die je eigenlijk niet nodig hebt. Probeer daarom je boodschappen één of twee keer in de week te doen.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. Door er wat bewuster op te letten is het prima mogelijk om gezonde boodschappen te doen die niet al te duur zijn. Heb jij nog zelf nog budgettips voor gezond eten en tips om goedkoper uit te zijn met de boodschappen?

, , , , , ,
Vorig bericht
Tip om voldoende water te drinken
Volgend bericht
Hoe kun je goed lijnen?

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Bij de nieuwsbrief van de website yenom krijg je elke week van een heleboel supermarkten alle folderaanbiedingen op een rij, geclusterd per categorie. Dus bij de groenten staan alle groenteaanbiedingen van al die supermarkten op een rijtje, en bij diepvries vind je alle pizza’s die in de reclame zijn. Jij klikt aan in welke supermarkten je geïnteresseerd bent en voila, je weet precies wat je waar voordelig kunt halen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×