Beweegdagboek van diëtist Chelsea

Beweegdagboek van diëtist Chelsea

De koude, natte en gure dagen zijn nu écht aangebroken. Het is vroeg donker en ik heb er soms best moeite mee om mezelf na een lange werkdag van de bank af te trekken. Zeker wanneer het in huis nu erg gezellig is dankzij de kerstlichtjes en kaarsjes. Maar goed, toch gaan we maar! Het motiveert mij erg om samen met anderen te sporten. Dit werkt voor mij als een stok achter de deur. Plus dat ik het gewoon veel gezelliger vind. Bij deze het beweegdagboek van diëtist Chelsea!

 

Maandag (geen punten)

Maandag is een drukke dag vol met spreekuur. In de ochtend heb ik spreekuur in Emmen. Daarna gauw naar huis en een hapje eten en door naar Hardegarijp. Hier heb ik namelijk in de avond spreekuur. Meestal kom ik rond 22:00uur thuis. Een dag vol zitten en autorijden, maar toch ben ik moe en kom ik niet aan bewegen toe. Geen punten voor mij vandaag!

 

Dinsdag (crossfit)

Vandaag was ook een drukke werkdag. Hierbij moet ik telkens twee trappen op dus tikt mijn stappenteller wel 40 gelopen trappen aan. Daarnaast neem ik hierbij de fiets naar mijn werk en ben ik ongeveer 10 minuutjes onderweg. ’s Avonds ga ik samen met mijn vriend naar ons wekelijkse crossfit uurtje. En wat vind ik dit leuk! We zijn er net mee begonnen, maar door de vele afwisseling in de lessen is het elke keer weer leuk. Het is wel erg zwaar, dus het blijft een uitdaging!

 
Woensdag (hardlopen)

Wederom een werkdag waarin ik veel heen en weer loop. Ik kan mijn auto niet dichtbij mijn werkplek zetten dus loop ik ongeveer 20 minuten. Bovendien ga ik ’s avonds altijd met een vriendin hardlopen. Zij zit in de sportwereld en bedenkt dus altijd leuke loopschema’s. Van interval trainingen (wat ik trouwens vreselijk vind) tot lange afstanden van 10km.

 

Donderdag (zero points)


Een lange dag spreekuur van 9:00uur tot vaak 19:00uur. Plus nog een uurtje rijden naar huis wat maakt dat ik meestal rond 20:30uur pas aan de warme maaltijd zit. Je raad het al, daarna plof ik heerlijk neer op de bank.

 

Vrijdag (hardlopen)


Overdag zijn we weer volop aan het werk. In de avond loop ik wederom een stuk hard met een vriendin. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier niet altijd zin in heb, maar wanneer ik klaar ben voel ik me toch weer trots en voldaan. Zeker omdat het dit keer ook nog regende…

 

Zaterdag (rustdag)


Ook dit is een werkdag voor mij. Dit is een dag van 9:00-18:00uur en daarna is mijn lampje wel uit. Zaterdagavond houd ik vrij voor gezellige dingen met vrienden. Maar ik kan ook erg genieten van een avondje series kijken. Buiten het feit dat ik weer 10 minuten op de fiets naar het werk zit en ik de hele dag aan het sjouwen ben, geen bewegingspunten voor mij vandaag.

 

Zondag (rustdag)

Mijn enige weekend dag! Daarom vind ik het heerlijk om lekker lui te zijn de hele dag. Een beetje schoonmaken in huis en boodschapjes doen, maar sporten? Nee! Wel moet ik zeggen dat ik zeer regelmatig op zondag mee doe aan hardloopwedstrijden. Ik ben al flink op weg met het sparen van medailles. Dit motiveert mij weer extra!

Challenge

Ook ik heb een leuke challenge voor jullie bedacht! Ik daag je uit om minimaal 2 keer in de week een uurtje te sporten. Dit mag van alles zijn; hardlopen, zwemmen, volleybal, voetbal en ga zo maar door. Doe jij mee? Laat het me weten!

, , , ,
Vorig bericht
Beweegdagboek van een fysio
Volgend bericht
Afslankprogramma bij Sportcentrum Energy in Haren

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu