bevat versgeperst sap minder vezels?

Feit of fabel: bevat versgeperst sap minder vezels?

Je hebt jezelf na de ongezonde dagen weer opgepakt en begint de dag goed met een volkoren boterham, een gekookt ei ook én je neemt ook nog de moeite om een heerlijk glaasje verse jus d’Orange te persen. Heerlijk en boordevol vitamine C zou je zeggen. Maar hoe zit het eigenlijk, bevat versgeperst sap minder vezels? Kun je dan beter het fruit eten?

Vitamine C

Het is zeker waar dat een glaasje verse jus d’Orange boordevol vitamine C zit. Sinaasappels zijn erg gezond en zitten vol met vitamine C. In 1 sinaasappel zit al ruim 80% van je dagelijkse behoefte aan deze vitamine, dus daar ben je alvast goed mee op weg! De vitamine is belangrijk voor een goede weerstand en gezondheid. Maar hoe zit het dan met de vezels?

Bevat vers versgeperst sap minder vezels?

Laten we het vergelijken. Voor de vergelijking is uit gegaan van 100 gram sinaasappel vs. 100 gram versgeperst sinaasappelsap. Volgens het voedingscentrum zit in de sinaasappel 2 gram vezel en in het sinaasappelsap 0,3. En waar is de rest dan gebleven? Bij het persen gaan er helaas veel vezels verloren. Deze blijven vaak achter in de ‘pulp’ in de filter of blijven hangen in de vrucht.

Een glaasje verse jus bevat ruim 50% meer vitamine C dan het kant en klaar sap in de plaatselijke super. De moeite nemen om het zelf te persen is het dus zeker waard. Maar al met al is te zeggen dat het beter is om je vrucht te eten in plaats van hem te persen. Maar in tijden van nood is het een goed alternatief. Mits je het bij 1 glaasje laat natuurlijk!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Feit of fabel: vlees uit je voedingspatroon halen is gezond
Volgend bericht
Zijn suikers uit fruit gezonder dan toegevoegde suikers?

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Heb moeilijke stoelgang wat kan ik het beste pakken ik gebruik nu zakjes van huisarts maar is nog niet wat het moet zijn en een kiwi en een minolia en ben diabetici en s’morgens op nuctere maag een mok warm wayer met een citroen uitgeperst gr een antwoord ban u terug gr sophie

  Beantwoorden
  • Balanza diëtisten
   23 april 2020 10:55

   Het zou handig zijn om eens een afspraak met ons in te plannen. We kijken graag met je mee en helpen je graag!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu