beloon jezelf niet met eten

Beloon jezelf niet met eten

Even een lekker wijntje met wat nootjes of chips na een drukke dag werken voor wat ontspanning. Of wat blokjes chocolade op de bank voor de tv ‘s avonds, dat heb je wel verdiend toch?! Herken je dit soort gedachten? Ik wel! Ik ben de beste in het mezelf iets gunnen, want ik word gewoon heel blij van eten. Beloon jezelf niet met eten!

Maar wanneer je op je gewicht wilt letten is het niet handig natuurlijk. Zeker als dit vaker voorkomt dan 1-2 x per week of als het onbewust gebeurd. Dat is zonde, want geniet je er dan wel echt van? En als je er goed over na denkt zijn dit eigenlijk saboterende gedachten, je bent dus helemaal niet lief voor jezelf op dat moment! Daarom even deze harde quote (lees em met een knipoog):

Beloon jezelf niet met eten, je bent toch geen hond?!

Belonen met activiteiten

Beloon jezelf liever met andere dingen waar je ook blij, ontspannen of gelukkig van wordt. Als ik naar mezelf kijk is dat bijvoorbeeld even lekker in bad gaan of muziek luisteren. En ik word ook heel blij van winkelen of een boek lezen. Maar waarom neem je dan toch vaak iets te eten? Ik denk omdat dit een snelle manier is om ons dat goede gevoel te geven, een quick fix. De kans dat je je daarna schuldig voelt over hetgeen wat je hebt gegeten is dan erg groot. 

Dus probeer andere beloningen voor jezelf en je harde werken te vinden dan eten. En houd de 80/20 methode aan en geniet bewust 1-2 x per week van iets dat je onwijs lekker vindt! En geef de rest aan Vicky of Boris… 😉

, ,
Vorig bericht
Tips voor een gezonde barbecue met recept
Volgend bericht
Kleine stapjes maken je einddoel haalbaar

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu