Afvallen zonder dieet – de 80/20 methode

Cliënten die bij ons komen met de wens om kilo’s te verliezen, verwachten vaak strenge diëten met uitgebreide voedingsschema’s. Dit soort diëten bevatten veel restricties, zijn vaak niet leuk en erg op de korte termijn gericht. Je kunt tekorten oplopen in voedingsstoffen en jezelf gammel en prikkelbaar voelen, omdat je jezelf erg weinig voeding gunt. Ja, een dieet werkt om af te vallen. Maar voor hoelang? Wat als je weer terugvalt in je oude patronen? Dan zit het gewicht er zo weer aan én vaak ook nog met rente. Het welbekende jojo-effect. Zou je kunnen afvallen zonder dieet?

Wie ben ik?

Ja natuurlijk kan dat! Maar, first thing first: laat ik om te beginnen mijzelf voorstellen. Ik ben Chelsea Rijskamp en ik ben werkzaam op verschillende locaties als diëtist voor Balanza. Daarnaast ben ik ook leefstijl- en slaapcoach. Ik ben geboren en getogen in Groningen en vanuit deze stad zal je mij dus ook terugzien op je scherm. De wereld om ons heen – zeker tijdens deze pandemie – wordt meer en meer digitaal. Om die reden hebben wij een leuk, leerzaam en interactief online programma voor jou ontwikkeld, waarin ik jou ga coachen bij het afvallen zonder dieet! Ik vind het heel belangrijk dat jij je gehoord én op je gemak voelt in mijn (digitale) spreekkamer.

Afvallen zonder dieet?

In plaats van strenge diëten met veel restricties en overmatig sporten, gaan we in dit programma terug naar jouw leefstijl. Wat is nou het verschil tussen een dieet en een leefstijl? In de leefstijl trekken we het breder. We gaan samen kijken naar je aangeleerde patronen zoals; hoe je beweegt, hoe jouw slaappatroon is, of je voldoende ontspant en natuurlijk het stukje voeding, maar ook roken en alcohol komen aanbod. Ik ga je helpen een leefstijl te vinden die je voor de rest van je leven kunt aanhouden, zonder dat het als een ‘moetje’ voelt. Daarin mag je gewoon een volkoren boterham eten en kan je gerust een keer uiteten gaan. Het moet namelijk wel leuk blijven, het gaat om de balans.

In de volgende blog gaan we het hebben over resultaten boeken en doelen stellen, check het hier!


Meer informatie
Wat kan wél en wat kan niet? Wil je ook leren de juiste keuzes te maken? Wil je hulp bij het vinden van een normaal eetpatroon, die bij jouw situatie aansluit? Geef je dan op voor dit programma en ik ga je helpen! Wat nog een leuke bijkomstigheid is, is dat je dit programma in groepsverband volgt. Zo kunnen we elkaar helpen motiveren en ervaringen uitwisselen!

Wil je liever individuele begeleiding? Maak dan een afspraak voor een intake!

, , ,
Vorig bericht
Gezonde tips voor de paasdagen
Volgend bericht
Resultaten boeken met de 80/20 methode

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu