diëtist in Kollum

Achter de schermen bij diëtist Marian

Als diëtist en zelfstandig ondernemer heb je een hele leuke en afwisselende baan, geen dag is hetzelfde, geen week is gelijk! Hier lees je het verslag van een dag uit het werkleven van diëtist Marian, een kijkje ‘achter de schermen’ bij de diëtist in Kollum.  

Diëtist in Kollum

Op maandagochtend heb ik altijd spreekuur op onze locatie in Kollum, we zitten daar gevestigd in een sportschool samen met onze fysiotherapeuten. Wanneer ik ’s ochtends op 08.45 uur binnen kom zet ik eerst een bakje koffie en is het al direct gezellig druk. Tijdens mijn spreekuur zie ik vaak mensen die een stok achter de deur nodig hebben bij het afvallen en die ben ik maar al te graag. Ik weeg de mensen op een bio-impedantie meter en geef uitleg over voedingsmiddelen en coach mensen om hun gezonde gedrag vol te houden.  

 

Managementtaken horen er ook bij

Rond een uur of 13:00 uur fiets ik weer naar huis om even te lunchen en dan start ik om 13:30 uur met mijn managementtaken. Ik begin maar met het minst leuke: de ketenzorgdeclaraties verwerken, controleren en inboeken. Wat een puzzel is dat! Gelukkig ben ik na een uur ermee klaar, dan word ik gebeld door RTV Drenthe of wij willen meewerken aan een item over ondervoeding bij ouderen. Super tof! Ik vraag wat daarvoor nodig is en wat ze verwachten qua inhoud en ga daarna direct nog meer belletjes plegen om het geregeld te krijgen.  

 

Voorbereidingen voor morgen

Morgen heb ik een presentatie gepland staan bij de verloskundige praktijk hier in Kollum aan net bevallen moeders. Het onderwerp is de Rapley Methode en voedselallergieën bij baby’s en jonge kinderen. Dus duik ik in de literatuur en maak ik een interactieve PowerPoint hierover. Nu is het ongeveer 16.00 uur en zie ik wat gemiste appjes van mijn collega’s; in dit geval is er iets mis met het online afspraken systeem, waardoor mensen niet goed een afspraak kunnen inplannen. Dus probeer ik samen met mijn collega en chef Planning&Organisatie Jellina de fout te ontdekken en de boel te fixen. Dit soort ad-hoc ICT-problemen oplossen komt steeds vaker voor en hoort inmiddels echt in mijn takenpakket thuis. Vorige week deed bijvoorbeeld onze e-mail het niet en dan hang ik ook aan de telefoon met onze hosting. Veelzijdig, hè?

Om 16:45 rond ik de werkdag af, hijs ik me in mijn sportkleding en rijden we naar de boerderij van mijn schoonouders om een uurtje crossfit in de schuur te doen. Yes! Lekker! 

 

Zoek jij nog een diëtist in Kollum? Of ben je benieuwd wie de diëtist in Kollum is? Check dan het voorstelartikel van de diëtist in Kollum, Marian!

, , , , , ,
Vorig bericht
Even voorstellen: Diëtist Marian
Volgend bericht
Specialisme van diëtist Marian – een maagverkleining

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×