diëtist Oosterwolde

Achter de schermen bij diëtist Jessica

Hoe gaat het er aan toe bij diëtist Jessica? Ze laat je graag zien hoe het gaat. Achter de schermen bij diëtist Jessica (diëtist Groningen, diëtist Haren en diëtist Oosterwolde)!

 

Het is donderdag 25 april. De wekker gaat, het is 06:30. Oh ik ben geen ochtendmens. Althans, geen 06:30 mens. Nadat ik met frisse tegenzin na eerst 15 minuten in bed het nieuws lezen, tenminste, facebook-berichten is ook nieuws toch? het bed uit stap, is het tijd voor mijn ontbijt. Kopje thee, 2 sneetjes volkorenbrood + pindakaas 100% (mijn favoriet) , en hup: in 3 minuten loop ik naar de locatie die zo lekker dichtbij mijn huis zit. Ik heb 4 locaties waarvan 2 in Groningen (ik ben diëtist Groningen, diëtist Haren en diëtist Oosterwolde) dit is er dus 1 van.

 

Diëtist Oosterwolde: 08:00 

Dat is de eerste afspraak, een intake en ik weet van te voren niet wat de aanleiding van de afspraak is. Ik laat me graag verassen, dat houdt mijn werk afwisselend. Want er wordt vaak gedacht, naar de diëtist ga je omdat je wilt afvallen. Maar er zijn meer redenen, zoals deze persoon graag hulp wilde bij gezonder eten. Een spreekwoordelijke streep onder ongezond eten zetten en je daardoor beter voelen (en ja, toch ook wel wat afvallen). Slechte gewoontes zijn immers ook niet in 1 dag gecreëerd. Dus stap voor stap pakken we dat aan!

Diëtist Oosterwolde heeft intake na intake

Na de 1e intake volgt er meteen de 2intake van de dag, fijn met een kopje thee erbij. Deze dame kwam om dezelfde reden en was zo goed gemotiveerd, mooi om te zien. Samen kwamen we tot een plan en vatten we de 1e stappen samen. Na deze 2e intake heb ik nog een paar vervolgafspraken en dan een paar uurtjes niks zodat ik het plan van de intakes kan maken met een voorbeelddagmenu, alles bij elkaar. In die paar uurtjes heb ik mijn lunchpauze en verwerk ik nog wat verdere administratie.

Ik heb een to-do lijst voor die dag waar onder andere het volgende opstaat:

  • Voorbeelddagmenu’s maken √
  • Rapportages ketenzorg Gr. En huisarts versturen
  • Nieuwe verwijzingen bellen
  • Mail bijwerken
  • Weekmenu mw. V maken

 

Whats-App

Goed, dat zit erop. Ondertussen krijg ik nog wat appjes waarvan ik op 1 niet zo direct kan reageren, iemand wil graag weten hoeveel calorieën ze het beste kan eten. Soms vraag ik namelijk of ze een eetdagboekje bij willen houden via een app. Dat kan heel waardevol zijn om inzicht te creëren. Ik wil calorieën niet altijd de nadruk laten hebben, wij hebben het namelijk liever niet over diëten maar over leefstijl. Een dieet noem ik tijdelijk, enfin; ik moet dus even het dossier induiken om een nauwkeurig antwoord te kunnen geven. Voordat ik er erg in heb is het alweer 15:00, ik verwacht iemand voor een intake.

Of toch niet?

Helaas zit er niemand voor mij in de wachtkamer. Ik wacht nog even en dan moet ik bellen, helaas krijg ik de betreffende persoon niet te pakken. Wel vervelend, dit kost natuurlijk tijd en er had iemand in plaats van deze afspraak terecht gekund. Dit gebeurt gelukkig niet zo vaak . Dan heb ik toch nog even wat tijd gekregen en maak nog even snel een begin aan een e-learning, als diëtist moet je kwaliteits-geregistreerd staan en daar moet je o.a. scholingen voor volgen. Een deel kun je ook online doen met dus een e-learning bijvoorbeeld.

PDS

Er is zo een uur voorbij en dan heb ik een vervolgafspraak met iemand die ‘PDS’ (prikkelbare darm syndroom) heeft. Een vervelende aandoening, maar met het FODMaP dieet kunnen we mooie resultaten bereiken. Zo ook bij deze dame, ze heeft de eliminatie doorgelopen en is helemaal van haar klachten af! Dat maakt mijn werk leuk en krijg ik veel energie van, niks zo mooi als van veel buikpijn naar geen buikpijn te gaan. Niet iedereen met PDS wordt klachtenvrij maar uit onderzoek blijkt dat 75% van deze mensen gebaat is bij dit dieet, fantastisch toch!

Druk leven

Dan blijft er om 17:30 de laatste afspraak van de dag over met nog een intake en deze persoon heeft toevallig dezelfde vraag en doelstelling als de 1e intake, graag gezonder eten bij een druk leven, en over een druk leven gesproken, dat hebben we echt veel tegenwoordig hé, nog meer reden om goed voor onszelf te zorgen! Dat doe ik ook, ik heb mijn sporttas bij me en haast me om om 19:00 een groepsles mee te pakken in de sportschool. Om 20:15 kom ik moe maar voldaan thuis en plof op de bank. Warm eten heb ik al laat in de middag gehad dus ik hoef alleen nog maar de spieren te voeden met een bakje kwark, proost!

 

Zoek je nog een diëtist gespecialiseerd in darmproblematiek, wil je graag afvallen/aankomen, heb je diabetes, COPD, chronische hart- en vaatziekten, of iets van de bovengenoemde? En zit jij in de regio GroningenHaren en/of Oosterwolde? Maak dan een afspraak met Jessica.

, , , , ,
Vorig bericht
Even voorstellen: diëtist Jessica
Volgend bericht
Even voorstellen: diëtist Jellina

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.