diëtist Froukje

Achter de schermen bij diëtist Froukje

Wat doet een diëtist allemaal? Diëtist Froukje, diëtist locatie Leeuwarden en diëtist locatie Franeker vertelt over haar dagen. 

Diëtist Froukje: Zuiderburen en administratieve dingen

Een echte maandag! Mijn dag start meestal om 7 uur. En met een beetje mazzel vroeger omdat dan de kinderen wakker zijn. Vandaag begon helaas niet zo goed, mijn dochtertje heeft koorts. Ojee, wat is er aan de hand? Gastouder afbellen dan maar en opa vragen of hij hier wil zijn want ik heb een volle agenda! Gelukkig is opa al wakker en komt hij snel. (Can I get an amen!). Want wat moeten wij werkende ouders toch zonder de opa’s en oma’s?

Dan door naar Zuiderburen, daar zit ik elke maandagochtend. Volle agenda met een aantal vervolgconsulten en 1 intake. Maandagmiddag probeer ik vrij te houden andere administratieve dingen te doen. 16.30 uur sta ik dan weer bij school voor mijn oudste kind. En dan snel naar huis voor mijn meisje. Gelukkig viel het allemaal mee en voelt ze zich alweer een stuk beter!

 

Dinsdag: Franeker en Leeuwarden

Dinsdag is altijd druk en een race tegen de klok. De ochtend start ik in Franeker. Hier werk ik in een gezondheidscentrum waar allerlei disciplines werken en vooral samenwerken. Er zijn veel (beweeg)programma waarmee ze werken. Hier zie ik veel cliënten van. Bijvoorbeeld cliënten die vanwege diabetes of overgewicht in bewegen moeten en/of afvallen. ‘s Middags ga ik terug naar Leeuwarden om op de locatie op de westersingel nog spreekuur te doen.

Tijdens de gesprekken met cliënten door ben ik altijd wel bezig met een appje of een mailtje te beantwoorden, een voorbeelddagmenu of een rapportage te het maken. Of gewoon eens een bakje koffie doen en kletsen met een collega. Maar i.p.v. spreekuur doe ik regelmatig iets anders. Zoals een overleg met een collega of een andere discipline. Over een paar weken ga ik bijvoorbeeld op dinsdagmiddag naar NHL Stenden om een workshop te geven. Na het werk is het kids ophalen, droppen bij opa en oma want daar gaan ze eten en worden ze opgehaald door papa. Ik moet me in mijn sportkleding hijsen want ik moet nog lesgeven vanavond. Daarna eten. Gelukkig krijg ik een warme maaltijd bereid door mijn vader.

 

Woensdag en donderdag

Dit zijn mijn vrije dagen. Dus dan lekker met de kids! Vaak doe ik eerst de huishoudelijke taken. De wasmand die nooit leeg raakt enzo… Een boodschapje als het nodig is en dan tijd voor leuke dingen. Knutselen, speeltuin, stoeien, koekjes bakken, verzin het maar! Op donderdagavond geef ik dan sportles. Dus meteen mijn beweging ook te pakken!

 

Vrijdag en zaterdag

Werk ik ook op de westersingel. Vrijdag is een lange dag. Dan werk ik vaak tot 17/17.30. Dit is altijd een wisselende dag. Meestal veel spreekuur maar ook de noodzakelijke administratie of bijvoorbeeld een overleg of een workshop.

Op zaterdag werk meestal tot 14/15 uur. Heerlijke dag om te werken. Ik hoef niet te vliegen om de kids weg te brengen want mijn man is thuis. Die heeft zijn papadag.

Ik ga op mijn gemak de deur uit en de cliënten vinden het een hele fijne dag om te komen omdat ze zelf door de week ook altijd druk zijn. Win-win dus! Dit is dan wel een dag waarin er vaak alleen spreekuur is en weinig tijd voor andere zaken. Maar altijd een leuke dag om te werken!

 

Benieuwd wie diëtist Froukje is? Ze stelt zich voor!

,
Vorig bericht
Even voorstellen: diëtist Froukje
Volgend bericht
Review: Ontbijtkoek mini’s

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu