diëtist Emmen

Achter de schermen bij diëtist Chelsea

Hoe ziet nou een dag van diëtist Emmen eruit? Het is in ieder geval nooit hetzelfde! Ik, Chelsea, heb met veel verschillende mensen te maken en zie allerlei casussen voorbij komen. Van ondervoeding tot overgewicht en van prikkelbaar darm syndroom tot oncologie patiënten. Maar wat bij elk gesprek centraal staat; het draait om de cliënt.

Ik vind het erg belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd en op zijn/haar gemakt voelt in mijn spreekkamer. Daarom heb ik ook geprobeerd mijn spreekkamer in Emmen wat op te leuken, zodat er een gezellige sfeer hangt.

Inlezen en verslagjes schrijven

Ik begin de dag altijd met een kopje koffie samen met de fysiotherapeuten van Cure. Erg gezellig! Daarna ga ik mijn inlezen over de cliënten die vandaag op mijn spreekuur komen. Na elk gesprek schrijf ik een verslagje over dit gesprek, zodat ik de volgende keer precies weet waar we het over gehad hebben en welke afspraken er zijn gemaakt.

Kom je voor het eerst bij diëtist Emmen?

Wanneer iemand voor het eerst komt ziet het gesprek er als volgt uit: we beginnen eerst een praatje om elkaar wat beter te leren kennen. Hierbij is het ook belangrijk dat ik erachter kom wat de cliënt van mij verwacht. Vervolgens bespreken we allerlei vragen zoals; wordt er gesport? Heb je zelf een idee wat een eventuele valkuil kan zijn? Daarna bespreken we de dagelijkse voeding en vul ik alles in op mijn database. De uitkomsten hiervan bespreken we samen. Via de database kan ik precies zien hoeveel er van elke voedingsstof binnenkomt en waar de tekorten en verbeterpunten liggen. Nadat de cliënt de deur verlaat begin ik alles in orde te maken. Zo maak ik voor iedereen een op maat gemaakt voorbeeld-dagmenu, moet er een diagnose worden geschreven en koppel ik dit terug aan de huisarts. Ook moet er gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Dit gebeurd allemaal via beveiligde wegen, zodat de cliënt gegevens altijd beschermd zijn.

 

Dit zijn dingen die je misschien niet weet, maar gebeuren wel!

Benieuwd naar de diëtist Emmen? Chelsea stelt zich voor. Of wil je een afspraak maken? Dat kan ook!

, , , , , ,
Vorig bericht
Feit of fabel: je kunt het beste afvallen door te diëten
Volgend bericht
Voeding en een gezond gebit

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu