diëtist locatie Emmen

Achter de schermen bij diëtist Anniek

Onlangs kon je onze nieuwe aanwinst ‘diëtist Anniek, diëtist locatie Emmen’ leren kennen middels een voorstelblog. Hoe ziet een dag achter de schermen er eigenlijk uit bij haar? Ze vertelt er meer over. 

Diëtist Anniek

’s Ochtends, rond een uur of acht, smeer ik mijn brood voor de middag, stop mijn laptop en wat fruit of andere tussendoortjes in mijn tas en rijd met mijn warm roodkleurige Citroën C3 richting Emmen. Als ik na twee saaie en langdradige autowegen, in Emmen aankom, parkeer ik altijd bij Parkeerplaats Oost. Vanaf daar loop in vijf minuten naar de Van Schaikweg 17 in Emmen, waar het gebouw van fysiotherapie Cure staat. Ik heb het geluk dat ik hier een spreekkamer heb en ben daar aanwezig op maandag en donderdag.

Als ik binnenkom, zie ik vaak direct de secretaresse en zij groet mij altijd vriendelijk. Daarnaast begroet ik andere fysiotherapeuten die ik op dat moment tegenkom en maak een kort praatje. Niet zo lang, want voor je het weet, is de cliënt er al! Ik loop mijn spreekkamer binnen en zet mijn spullen op de juiste plek. Ik start mijn laptop op, leg mijn notitieblok klaar en het is tijd voor de eerste cliënt! Meestal begin ik tussen negen en tien uur met mijn spreekuur.

Diëtist Anniek: spreekuur in Emmen

Ik haal de cliënt op uit de wachtruimte en we beginnen met een kort gesprekje om het ijs te dooien. Soms is dat over het weer, andere keren praten we over koetjes en kalfjes en het komt ook wel eens voor dat het gesprek meteen heel persoonlijk is. Daarna ga ik over op de reden dat iemand bij mij op het spreekuur komt. Kom je voor het eerst bij mij op gesprek, dan is het gesprek echt gericht om kennis te maken en om duidelijk te krijgen wat je precies wilt en verwacht. Samen bespreken we wat jij zoekt en hoe we daar doelen voor op kunnen stellen. Aan het einde van het gesprek herhaal ik de doelen en afspraken nog een keer en maak een nieuwe afspraak. Na het gesprek stuur ik meestal per mail een voorbeelddagmenu of een andere huiswerkopdracht. Dit probeer ik altijd zo goed mogelijk af te stemmen op wat jouw wensen zijn en wat bij jou past.

Volgen van adviezen

Heb je een vervolggesprek? Dan gaan we wat dieper in op de stof en beantwoord ik vragen die bij je op zijn gekomen tijdens het volgen van het de adviezen. Ook probeer ik goed te achterhalen hoe het persoonlijk met je gaat. Heb je op dat moment erg veel stress of moeite met andere dingen in het leven, dan is het begrijpelijk dat het niet altijd even goed gaat met het halen van doelen. Soms is het nodig om doelen bij te stellen, maar het kan ook zijn dat het juist heel goed gaat! Misschien ben je eindelijk van de buikpijn af of wordt de bloedsuiker steeds beter! Bij niemand gaat de behandeling hetzelfde en dat maakt mijn werk zo gevarieerd. Ieder heeft een eigen doel en of dat nu 10 kilogram afvallen is, fitter worden, een lagere bloeddruk of juist aankomen in gewicht, samen kunnen we kijken hoe jij jouw doel kunt bereiken.

Eten! 

Zo vliegt mijn morgen om! Als het stipt twaalf uur is en ik zit nog niet in de kantine, dan word ik gehint door één van de fysiotherapeuten dat het tijd is om te gaan eten. Dit half uurtje plan ik altijd vrij, zodat ik ook even gezellig met hen kan lunchen. Er worden broodjes gesmeerd, tosti’s gemaakt en er hangt een ontspannen sfeer tijdens het eten. Soms worden er nog werk gerelateerde dingen besproken of gaat de telefoon, maar meestal is het even een half uurtje niet aan werk denken en lekker kletsen over andere onderwerpen.

Vakliteratuur en administratie

Mijn dag duurt meestal tot ongeveer half vijf of half zes, afhankelijk van hoe druk het is. Er zijn helaas ook dagen dat ik veel gaten in mijn agenda heb en dat ik lang moet wachten tot er weer een cliënt komt. Gelukkig houd ik mij dan bezig door mij te verdiepen in vakliteratuur, verwerk ik administratie of loop even een rondje door het gebouw. Ik kan deze dingen doen onder het genot van een kopje koffie of thee uit het automaat, dat bij de wachtruimte staat. Als ik iemand in de tussentijd tref, zoals een fysiotherapeut of de secretaresse, dan maken we een praatje. Dat vind ik zo leuk, want dan heb ik niet het gevoel dat ik daar alleen voor mezelf zit. Ik voel me goed op mijn gemak bij Cure!

Vaak vliegt de tijd voorbij en is mijn dag zo weer om. Als ik dan op de dag terug kijk, ben ik vaak blij dat ik weer mensen heb kunnen helpen of bemoedigen. Ik verlaat vaak geïnspireerd het gebouw en loop richting de parkeerplaats. Daar staat mijn Citroëntje. Ik stap in en rijd naar huis. Weer een dag voorbij!

 

Benieuwd naar diëtist Anniek? Ze stelt zich voor. Afspraak maken met de diëtist locatie Emmen? Ook dat kan!

, , , , , , ,
Vorig bericht
Even voorstellen: diëtist Anniek
Volgend bericht
Wat voor boodschappen doet een dietist?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×