diëtist Leeuwarden

Achter de schermen bij diëtist Anita

In de vorige blog heb je kunnen lezen dat Anita werkzaam is op vier locaties. Het is voor haar dus van belang dat ze goed plant. Vandaag laat ze zien hoe ze dit zoal doet. Achter de schermen bij diëtist Anita, diëtist Leeuwarden.

 

Woensdag 23 januari – de dag na de sneeuwval

Vandaag begin ik wat later dan anders. Normaliter begin ik woensdag om 7.30 uur maar vandaag heb ik mijn eerste afspraak om 9.30 uur staan. Aangezien er gisteren veel sneeuw is gevallen, moet ik wel op tijd weg. Dus zodra ik mijn boterhammen met pindakaas achter de kiezen heb, spring ik in de snowboots. Precies op tijd kom ik aan bij Aldlan State.

 

Diëtist Leeuwarden

Ik begin de dag met een intake van 60 minuten. Meteen daar achteraan heb ik twee telefonische consulten en als ik dan weer op de klok kijk, is het al 11.30 uur. In die 2 uren heeft mijn telefoon ook niet stil gestaan want ik heb 4 gemiste oproepen. Ik moet vaart gaan maken want ik moet om 12.10 uur weer op de fiets zitten en naast het terug bellen van de gemiste telefoontjes moet ik ook nog 2 voorbeelden van dagmenu’s maken en rapportages voor huisartsen maken. Het klinkt misschien wat gehaast maar ik presteer het beste onder druk. Dus ik zet een lekker muziekje aan en go go go. Yes, stipt 12.10 uur zit ik op de fiets en ga ik naar de volgende locatie: Spectrum!

 

Intakes, intakes en nog eens intakes

Bij het Spectrum word ik zoals iedere week enthousiast onthaald. Het is altijd erg gezellig bij deze locatie. Samen met de fysiotherapeuten eet ik mijn knäckebröd met kaas en een heerlijke zelf gemaakte salade (al zeg ik het zelf). Om 13.00 uur staat de volgende intake op de planning en daarna komt nog een intake. Wat een leuke mensen zijn er vandaag! Het hebben van een klik met de cliënten maakt mijn werk zo leuk. Vanmiddag is er één afspraak helaas komen te vervallen. Deze tijd gebruik ik nuttig om de intakes van het begin van de middag te verwerken; rapportage naar huisarts schrijven en een voorbeelddagmenu maken. Aan het eind van de middag word ik door collega Jellina gebeld over een nieuwe patiënt en via de huisarts heb ik ook nog een nieuwe verwijzing gekregen. Deze nieuwe cliënt bel ik voor een afspraak volgende week. Nadat mijn laatste cliënt om 16.30 uur de deur is uitgegaan, werk ik nog even hard door zodat ik mijn bestelling van drinkvoeding voor 17.00 uur kan plaatsen. Als ik het namelijk voor 17.00 uur bestel, heeft de cliënt het de volgende dag in huis.

Uiteindelijk zit ik om 17.20 uur op de fiets naar huis en ondertussen bedenk ik mij: ‘Wat zullen we eens eten vandaag?’.

 

Benieuwd wie de diëtist van Leeuwarden is? Anita stelt zich voor!

Vorig bericht
FODMAP dieet
Volgend bericht
Fruit met minder dan 10 gram koolhydraten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu