all inclusive vakantie

Aankomen tijdens all inclusive vakantie

De zomervakantie is in volle gang en de all inclusive vakantie zijn zeer populair. Dat begrijp ik wel! Helemaal niets doen, genieten van de zon en wat plonsjes maken in het zwembad. En wat niet mag ontbreken is lekker eten en drinken, terwijl je niet zelf hoeft te koken, perfect! Net als vorig jaar zijn we dit jaar weer voor dit concept gegaan. Het imago van all inclusive vakanties zijn niet heel best; een luilekkerland met onbeschofte buitenlanders waarin men eten bunkert en dik wordt. Het is inderdaad een vakantie vol culinaire verleidingen, de heerlijkste broodjes bij het ontbijt:

Ontbijt Turkije

Het buffet:

’s Middags en ‘s avonds de koning te rijk: schalen vol met vlees, vis, kip, kebab, warme en koude pasta’s, 3 verschillende soorten rijstgerechten, salades en heerlijke pizza’s…. En die toetjes! Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan al deze verleidingen heb toegeven, ik kan zo blij worden van lekker eten, dus dat heb ik uitgebreid gedaan.

Zelfs een beetje op de ‘mindfull’ manier: eerst drie rondjes langs het buffet lopen en alles (van dichtbij) bekijken. Wauw! Wat ziet het er prachtig uit, en hmm hoe zou dit smaken? Nadat ik mijn ogen flink de kost heb gegeven neem ik een bordje met van alles mee. Dan, voordat ik iets proef eerst ruiken, dat klinkt misschien een beetje gek maar dan smaakt het nog lekkerder! Zwaar onder de indruk van de koks ga ik voor een tweede ronde… Dit proces herhaalde zich tijdens het ontbijtbuffet, lunch- en dinerbuffet. En vooral ‘s avonds was het een feestje omdat er heerlijke nagerechten klaar stonden!

Toetjes Turkije

Daarnaast kon je de hele dag door bij verschillende barretje drinken bestellen. Van tevoren had ik al bedacht om drinken te kiezen met zo min mogelijk calorieën, om de schade enigszins te beperken. Dus ik koos cola light, water en koffie met een zoetje. Tijdens de hele vakantie heb ik maar een 3 glaasjes wijn gehad en elke ochtend een glas verse jus d’ oranje. In de Turkse/Griekse keuken gebruiken ze erg veel olijfolie, maar gelukkig hadden ze een salade bar waarbij jezelf de salade kan samenstellen. Voor mij dus geen olijfolie er overheen.Dieet Buffet Turkije

In Nederland eet ik vrij regelmatig, zo’n 6-7 x per dag kleine porties. In Turkije was het eigenlijk 3 x per dag een grote portie. Na een aantal dagen kreeg ik daar ook last van in de vorm van maagzuur en oprispingen. Ik had me toch iets te veel laten verleiden. Toen ik mijn porties verkleinde gingen mijn klachten ook weer weg. Herken je dat? Lees dan hier meer over brandend maagzuur en voeding.

Het was weer een super vakantie en ik ben helemaal opgeladen! Fris en fruitig kom ik terug in Nederland. Tegen mijn cliënten zeg ik altijd: “Ga niet direct nadat je terug bent van vakantie op de weegschaal staan.” Vooral niet als je vanuit een warm land terugkomt in Nederland en ook niet als je gevlogen hebt. Dit omdat je vochthuishouding zich in de eerste dagen van terugkomst weer moet herstellen. Ik kon het niet laten, en ging toch op de weegschaal staan. Shit! 5 kg zwaarder! In 12 dagen!?!? Mijn hemel, dat is niet best. Gelukkig kon ik het wel verklaren want mijn kuiten waren behoorlijk opgezet van het vliegen en na 2 dagen was dat overtollige vocht gelukkig weg. De eerste 3 kilo’s waren er toen al af. Pfieuw… maar dat betekent dat ik 2 kg ben aangekomen (lees vetmassa) in mijn vakantie. Dus deze diëtist is voorlopig op dieet!

De vooroordelen over een all inclusive vakantie zijn dus waar, je kunt je de hele dag door (te veel) eten en drinken en daar kom je inderdaad van aan. In mijn geval vind ik dat geen ramp en was het ’t wel waard! Als je toch op je lijn wilt letten tijdens zo’n vakantie kan dat prima, al vraagt het wellicht iets meer van je discipline om de verleidingen te weerstaan. Maar genoeg gezonde keuze! In ons resort van zelfs een dieet buffet.Dieet Buffet

Qua beweging zijn er ook voldoende opties: er was een fitnessruimte aanwezig, zwembaden, aquarobics en andere waterspelen werden er georganiseerd. Daarnaast kun je elke dag een lange strandwandeling maken of werden er fietstochten gehouden. Dus geniet lekker tijdens je all inclusive vakantie, ook van eten en drinken! Als je de gezonde leefstijl daarna maar weer oppakt 😉

Fijne vakantie!

, , , , , , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Wat kun je het beste kiezen op het terras?
Volgend bericht
Wat moet je wel en niet bewaren in de koelkast?

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.