Paasdagen

6 tips om schaamteloos van de paasdagen te genieten

Met de aankomende paasdagen voor de deur ontkom je er natuurlijk niet aan. Van zakken vol paaseitjes tot grote chocoladehazen: het ziet er heerlijk uit. En natuurlijk mag jij ook genieten! Met deze 6 tips kom jij de paasdagen zeker door. Ook wanneer je goed bezig bent met afvallen!

 

1# Gun jezelf wat lekkers 

maar gun jezelf geen buikpijn. Nu zal dit natuurlijk wel meevallen na 1, 2 of 3 paaseitjes. Kun je de verleiding niet weerstaan, blijf er dan een beetje bij uit de buurt. Of beter nog: haal deze lekkere chocolade-paaseitjes niet in je buurt. Als je het jezelf niet onnodig moeilijk wilt maken, doe je dit ook voor alle andere (paas)verleidingen. Als je trouwens de paaseitjes rondom Pasen constant op tafel hebt staan, is het misschien slim om dit af en toe in te ruilen voor een snoeptomaatje.

 

2# Kies bewust

Als je dan voor wat lekkers kiest, kies dan ook echt wat je het lekkerst vindt. Vindt je alles lekker? De truc is: met mate. Eet bewust en met aandacht. Zit je vol? Ruim dan de tafel af (als iedereen klaar is natuurlijk), gezellig aan tafel zitten kan ook goed zonder eten met een mooi versierde tafel. Een kan met water met een takje citroen en munt op tafel is natuurlijk altijd goed!

3# ‘Honger’ jezelf niet uit

Als je trek hebt doordat je bijvoorbeeld het ontbijt overslaat, is de kans groot dat je alle verleidingen moeilijker kunt weerstaan. Een licht maar toch vullend ontbijtje kun je beter gebruiken in plaats van een onverzadigbare snaaitrek. Als je dan toch wat (calorieën) wilt besparen, kies dan bijvoorbeeld voor halfvolle roomboter, i.p.v. volle, of krentenbrood i.p.v. brood met spijs of niet dat sapje maar liever een glas karnemelk.

4# Zelf maken

Er zijn tal van recepten te vinden voor gezondere varianten van paaseitjes, gevulde eieren, geklutste eieren en eieren in welke vorm dan ook. Hou je bijvoorbeeld erg van gevulde eieren? Gebruik dan bijvoorbeeld geen boter door je eigeel maar een magere ‘mayonaise’.  Lekker veel bieslook of een heel fijn uitje erdoor en voilà, zo heb je zomaar een calorie-armere versie van dit eitje, dit kun je natuurlijk met veel paaslekkers doen.

5# de keuze is reuze

Variëren is normaal gesproken hartstikke gezond. Vooral als het om groente gaat. Heb je meerdere groente op het menu staan? Grote kans dat je er meer van eet, dit geldt dus ook voor paasbrood of paaseitjes, maak de keuze niet te groot, goeie kans dat je dan meer eet dan je zou willen.

6# Beweeg 

Om een beetje extra energie (calorieën) te verbranden is het goed om een beetje extra te bewegen. Heb je een bos in de buurt? Of een mooie omgeving? Een wandeling doet een mens goed!

 

Fijne paasdagen!

, , , , ,
Vorig bericht
Verschillende soorten honger
Volgend bericht
Weet wat je eet: laat je niet misleiden!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu