5 tips om te gaan sporten

Vijf tips om te gaan sporten!
In het artikel van vrijdag heb je gelezen waarom sporten zo belangrijk voor je is. Dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe ga je dit nu werkelijk in de praktijk brengen? Lees hieronder onze tips om jezelf tóch van de bank af te slepen en te gaan sporten!

 

  1. Kies een sport die je leuk vindt zodat je hier plezier en voldoening uithaalt en niet met tegenzin gaat sporten; dit houd je namelijk op lange termijn niet vol.
  2. Maak een lijstje van de voordelen om te gaan sporten en pak deze erbij wanneer je geen zin hebt om te gaan.
  3. Geef jezelf een beloning wanneer je klaar bent met sporten. Nu hoor ik je denken: kom maar door met die chips en chocola! Maar je kan ook aan andere beloningen denken, zoals bijvoorbeeld een warm bad of het huren van een film.
  4. Stel haalbare doelen voor jezelf. Ga bijvoorbeeld niet meteen 7 dagen in de week maar start met 2 of 3 keer in de week. Dat is al 2-3 keer meer dan je deed!
  5. Spreek met iemand af als je het lastig vindt om jezelf over de drempel heen te zetten om zelf te sporten. Maakt het ook gezelliger om samen te gaan!

 

Spreek met jezelf af hoe vaak je wilt gaan sporten aankomende week en zet deze momenten vast in je agenda, zodat niks of niemand hier tussenkomt! It’s up to you!!!

 

Vorig bericht
Het overloadprincipe
Volgend bericht
Tips om tijdens corona gezond en fit te blijven

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

×